Автор Тема: Акция на МВР и ДАНС в с.Лъжница  (Прочетена 11528 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен kornitsa

• Administrator
  • Hero Member
  • Публикации: 1934
  • Kornitsa forever!
    • Всичко за село Корница
Re:37-годишнина от събитията в Корница
« Отговор #14 -: Октомври 07, 2010, 11:16:48 am »
И защо след като аз писах думата невярващ сега пише в постинга ми НЕВЯРВАЩ?

Думата "нев.рник" е цензурирана във форума.

Неактивен musafirin

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 36
Re:Акция на МВР и ДАНС в с.Лъжница
« Отговор #15 -: Октомври 07, 2010, 01:05:01 pm »
Незнам дали тези дебили и продоти от ДАНС и Прокуратурата са хванали "талибани" и "сектанти,но със сто процента знам ,че са нарушили човешките и религиозни  права  на мирни ,възпитани и високообразовани хора, които никъде и по никакъв повод не са проповядвали екстремизъм.Който и ще да е имам от нашите райони ,дори и да има такива намерения , не би го направил най малкото заради това ,защото много добре знае,че ще бъде подведен под отговорност и много добре знае ,че е обект на постоянно наблюдение от страна на ДАНС  ,където структурите за контрол на ислямското вероизповедание си съществуват и дори от доста време са със раздут щат,особено в атакуваните три области на страна ни.
Все пак е интересно ,ако например един нерелигиозен или дори религиозен човек притежава и чете такава литература ,дали това го прави "талибан "или "сектант".
В къщи още ми стои Комунистическия Манифест ,чел съм го дори, но  това не означава ,че съм камунист и че разпространявам комунизъм .Ама, умствените способности на нашите сили за национална сигурност са доста закърнели по наследство /казвам това  защото по принцип в ДАНС повечето службаши са назначени по наследство/ и не могат да разберат ,че притежаването и четенето на каква и да е екстремистка литература не те прави екстремист, освен ако не я проповядваш  или не я упражняваш. Прав беше оня министър ,дето беше казал "Е .. ти и държаата ,щом аз съм в държавна сигурност"

Неактивен kornitsa

• Administrator
  • Hero Member
  • Kornitsa forever!
    • Всичко за село Корница
« Отговор #16 -: Октомври 07, 2010, 01:46:49 pm »
И аз се чудя защо ДАНС не щурмуват книжарниците за да изземат от там екстремитска литература от рода на "Моята борба" на Хитлер, а винаги атакуват мюсюлманското население?! Не знам защо същите тези органи на сигурността спят когато други излизат в парламента с фланелки, демонстриращи етническа неприязън и открито наричащи турците "изроди"?! Не разбирам защо не закрият сайтовете и групи във фейсбук, които проповядват открито религиозна омраза, а членовете им се наслаждават на кадри с вздривени минарета и убити палестинчета?!

Всъщност излъгах - добре разбирам за какво става въпрос. Двойният стандарт е патент на тази държава. И на света...

Неактивен mbyalkov

• Full Member
  • Публикации: 55
« Отговор #17 -: Октомври 07, 2010, 02:35:19 pm »
 Гледах снощи кадри от "акцията", спокойно мога да кажа, че това МВР и тази ДАНС се занимава с абсолютно малоумни "акции" с най-вероятно крайна цел - поддържане на рейтинга на една или друга личност!!! Примера, който си посочил за вчерашните "ИЗРОД"ски изпълнения на побелелия малоумник Волен Сидеров не къде да е, не на някой площад, митинг, зомбирана тв или прочие,а в Народното събрание, е изключително точен! Снощи успях да чуя какво каза Мохамед за тия книги, че когато ги внесъл в страната са му ги взели, 6 месеца по-късно му били върнати. Защо? Като са толкова "опасни и вредни" за държавата защо не са ги конфискували?
 Най-много което ме издразни в цялата история беше начина, по който са осъществили нещата, все едно арестуват Златко Баретата, който впрочем впрочем вчера "нашия съд" пусна под домашен арест. Това е последния и пресен пример за "работа" на тия служби мужби и некорумпирания ни съд и никак некорумпораната ни прокуратува. Тя държавата е изтъкана от беззаконие, корупция и кражби, те тръгнали с некви книги, които почти никой не чете, или дори някой да ги е чел, не може да последва нищо от това!!!
 Изключително шибана работа!!!

Неактивен nezir_9

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 29
« Отговор #18 -: Октомври 07, 2010, 06:45:44 pm »
И аз се чудя защо ДАНС не щурмуват книжарниците за да изземат от там екстремитска литература от рода на "Моята борба" на Хитлер, а винаги атакуват мюсюлманското население?! Не знам защо същите тези органи на сигурността спят когато други излизат в парламента с фланелки, демонстриращи етническа неприязън и открито наричащи турците "изроди"?! Не разбирам защо не закрият сайтовете и групи във фейсбук, които проповядват открито религиозна омраза, а членовете им се наслаждават на кадри с вздривени минарета и убити палестинчета?!

Всъщност излъгах - добре разбирам за какво става въпрос. Двойният стандарт е патент на тази държава. И на света...

Преките извършители няма какво да ги корим - те изпълняват заповеди.
"Мозъците" ги търсете тук:

http://www.parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=5&action=show&gid=239

http://www.dans.bg/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=7&Itemid=5&lang=bg

Неактивен EvroPOMAK

• Newbie
  • *
  • Публикации: 3
« Отговор #19 -: Октомври 09, 2010, 12:31:48 am »
Какво да видим, че става по тея вилаети, "Въдворителите на правдата" и "Борците с фундаментите" тоя път са го оставили Корница на мира и спокойствие, но и те са хора на заплата, тях некой друг ги разиграва из селата, да не им се сърди много човек и да не им доглежда.
Абе, "тези събития" направо си напомнят за "онези събития" през 1972г.
Като прости помачета, дето обичат да си задават понявгаш въпроси, що се получава това?
Турският мин-председател идва на гости в БГ и си отива, като поради некви обстоятелства си печели благоволението на нашият Водач, че БГ-то нема да пречи на ТК при влазянето в Европа, да, но, какво става след като си отива човека в ТК?
Веднага след това , почва някакво държавно тършуване из Помашките райони - Неврокопско, Пазарджишко и Смоленско, за някаква книжнина където трябвало да има "Фундаментализъм" или учения за "тероризъм" свързан с Исляма.
Забележително е, защото е това тършуване само из Помашите райони, които е знайно, че са мюсюлмани, както и турците в БГ, но таман ми идват наум думите на един аркадаш, дето думаше често, и казва "Абе, то на сая дюнья Турци бол и много, ама Мюсюлмани йок и малко" !
Защо, аджеба, да се пита човек, няма тършуване из турските райони, да не би турците да са станали изведнъж Немюсюлмани, не, не е за верване това, май!
А, и защо никой от висшестоящите (и религиозни и светски) не надигна глас за тези така изненадващи шумни акции, (е, днес се направи коментар от депутат от ЧЕЧ-а - добре, че некой пак се обади, че става нещо интересно и ннеприятно)!
Ама, требваше комай и некои турчета да се обадят, нали и те са мюсюлмани, да не би в техните библиотеки, да няма такава подозрителна сектантска литература, или това да се знае предварително веч! И, те си трайкат и мълчат!
Направо подобие на 1972г. и на 1985г.
През 1972г. като тероризираха Помаците - другарите Турци мълчаха, и си трайкаха!
А, през 1985г. когато тероризираха Турците - и техните другари Помаци мълчаха и си трайкаха!
Та, поуката, каква е? - Когато едните са подложени на "тревожност" а другите си мълчат, да не би да дойде време, че когато и другите ще бъдат подложени на "тревожност" и ония другите да си мълчат!
Малко, не другарски, малко немюсюлмански, но все едно, разигралата се мечка в комшийският двор, да не вземе да заиграе и в двора на съседа, че тогаз ще е смешно, да не стане нещо като 1972г. и 1985г., драги другари, ама кой да ти гледа!
Сега, май се гледа сеира на Помаците, а пък Ердоана, що да каже човека, да не е Помак и с двоен паспорт та да си разваля европейската пътека и да си затваря отворената му порта към Европата, виж, ако се почне тършуване из библиотеките на Болгарските турци, тогаз, може некой да се обади и да се чуе глас, ама нали за Помаците никой, нищо, щот се тормозят от ужким свои братя и братовчеди и роднини!
Ама, какво , човек да си задава излишни въпроси, амь не си пий кайвенцето и си клати краката, нали Помаците са неква друга категория хора, те са търпеливи и мълчаливи!
Та, за другото иде реч в Корница - май - всичко е спокойно, тоя път!
Това или е на много добре, или кризата си е казала думата и там и по-другите книжовни места? ;-)

Неактивен kornitsa

• Administrator
  • Hero Member
  • Kornitsa forever!
    • Всичко за село Корница
« Отговор #20 -: Октомври 09, 2010, 07:54:48 am »
Абсолютно си прав, Евро! Службите за сигурност нямат топки да се занимават с турците, защото зад тях стои една огромна държава. Затова никак не е чудно защо въпросните спецслужби не щурмуват дома на Юзеирови или пък на Адем Кенан, който открито нарича българите "изроди гя.ри". Докато при помаците примерите за сплашване не са един и два. Нахвърлиха се над Реджеп Моллаахмед от Сърница заради "изказването му" в Корница през 2003г., последваха "акциите" срещу Али Хайрадин през 2007г. /Аврамово/, ОИРК в Смолян - 2008г,  Башев и Бошнак 2009г. /Рибново/ и сега отново няколко села в Родопите и Пирин...

Акцията в Лъжница не е първата и няма да е последната. Но това население е свикнало - вече 100 години тормоз и все още го има и ще продължава да го има, въпреки всички експерименти от държава и политически партии за промяна на неговата идентичност.

Подобни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
21 Отговора
7477 Прегледи
Последна публикация Октомври 27, 2010, 06:20:09 pm
от santiray
13 Отговора
2172 Прегледи
Последна публикация Септември 04, 2011, 02:05:19 pm
от kornitsa
0 Отговора
98 Прегледи