Автор Тема: Акция на МВР и ДАНС в с.Лъжница  (Прочетена 11528 пъти)

0 Потребители и 4 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Dilmana

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 29
Re:Акция на МВР и ДАНС в с.Лъжница
« Отговор #70 -: Октомври 16, 2010, 12:09:58 am »
Съгласна съм напълно с това. Мога само да добавя, че в основата на демонизирането на исляма и на мюсюлманите стои страхът, а страхът е продукт на невежеството.
За мен страхът на съвременните европейци и американци от хората, които  изповядват ислям, не е по-различен от средновековния страх от вещици и магии.

Надявам се да сме единодушни и в мнението ми, че този страх го насадиха свободните медии на САЩ, след атентатите! Никога дотогава ислямът не е бил обект на такъв медиен интерес, или поне  аз не съм  попадал на такова изкривено представяне на някоя религия в условията на свободно изразяване на мнение до тогава. Свободните американци и европейци си нямаха идея! Случи се огромното нещастие в Ню Йорк и се започна невиждана дотогава мръсна агитация за омаскаряване на всичко, що е свързано с исляма. А всички хора не могат да бъдат еднакво ерудирани и неминуемо омаскаряването даде плод в много голяма част от обществото.
И разбира се, безидейните плагиати от управлението на България имат опит от копиране, като започнеш още от челния съветски опит и си измислиха тази страхотна заплаха за обществото, като радикалния ислям в Лъжница!
Българското общество се нуждае най-много от хора, които да проповядват любов чрез религията. След 45 годишния атеизъм и насадена злоба към вярванията, вместо да адмирират религиозно възпитание, те превръщат духовниците във вещици и религиите в магии!
Ако това не е връщане в средните векове, да аплодираме тази акция !

Медиите го насадиха, но не нарочно и не стана веднага. Получи се  нещо като неочакван вторичен ефект- на принципа "къде го чукаш, къде се пука". След това, обаче колелото се завъртя и набра скорост. И сега вече медиите носят огромна отговорност за демонизирането на исляма.

Неактивен Шумаров

• Sr. Member
  • Публикации: 253
« Отговор #71 -: Октомври 16, 2010, 12:24:13 am »
Ха! Подозрения към старите ходжи?!
Как ти хрумна това, уважаема Дилмана? Цитирай думите ми, които те карат да смяташ, че подозирам всички стари ходжи, за да изясня недоразумението!

Неактивен Dilmana

• Jr. Member
  • **
« Отговор #72 -: Октомври 16, 2010, 12:36:25 am »
Разбира се, че има много мъдрост в тях! Не само мъдрост - в някои стари ходжи с офицерски чинове от ДС има и талант  за писане на сценария на акцията, която сега обсъждаме!

[/quote]

Здравей отново, може и да не съм те разбрала. Но ето тук и преди това също имаше подобно изказване. Може би наистина  не си имал предвид точно, че старите ходжи по принцип са с офицерски чинове от ДС, а конкретно някой, но така се разбира от ироничния ти постинг  - че става дума за всички.

Неактивен Шумаров

• Sr. Member
« Отговор #73 -: Октомври 16, 2010, 12:47:15 am »
Да, имаше и преди това изказване, но аз не мисля, че поставям под общ знаменател всички стари ходжи! Най малко не е било такова моето намерение. Намирам за унизително да ми се налага да се обяснявам, но ето от къде започна всичко:

Я виж тия от ДАНС някой стар ходжа да са барнали? Не са нали? Само тия новите с арапските дипломи.

Няма и да барнат, защото старите ходжи бяха ограничавани в просвещението си и в стремежа им за духовно извисяване.А в много случаи сигурно са и колеги и колкото и странно да звучи, доносниците сигурно си имат своя неписана етика да не посягат на колеги! Да си чул да е заловен пиян катаджия от колега? А младите духовници са обучавани в условия на свобода и липса на предразсъдъци.
Налага ли се да го разтълкувам? :)

Неактивен Шумаров

• Sr. Member
« Отговор #74 -: Октомври 16, 2010, 01:19:04 am »
Медиите го насадиха, но не нарочно и не стана веднага. Получи се  нещо като неочакван вторичен ефект- на принципа "къде го чакаш, къде се пука". След това, обаче колелото се завъртя и набра скорост. И сега вече медиите носят огромна отговорност за демонизирането на исляма.

Уважаема Дилмана!
Аз изпитвам голямо уважение към тебе, като личност! Като професионалист не мога да те критикувам, защото не съм специалист, но ми харесва написаното от тебе. Смятам, че си почтена личност и това по моята ценностна система е много важно качество. Искам да ти припомня думите на една дама от българския екран-Нери Терзиева. Тя в едно интервю казваше, че водещият на едно телевизионно предаване трябва да си дава сметка, че пред екрана има човешки същества. След атентатите в Ню Йорк много хора си ДАДОХА сметка за това, което ще причинят на същата онази публика, без необходима култура(религиозна, историческа, географска, и т.н.). Не ми казвай, че ти вярваш, че някой е изсипал ей така милиони долари за телевизионно време, защото не ми се иска да вярвам, че си толкова заблудена.

Неактивен Dilmana

• Jr. Member
  • **
« Отговор #75 -: Октомври 16, 2010, 01:42:36 am »
Медиите го насадиха, но не нарочно и не стана веднага. Получи се  нещо като неочакван вторичен ефект- на принципа "къде го чукаш, къде се пука". След това, обаче колелото се завъртя и набра скорост. И сега вече медиите носят огромна отговорност за демонизирането на исляма.

Уважаема Дилмана!
Аз изпитвам голямо уважение към тебе, като личност! Като професионалист не мога да те критикувам, защото не съм специалист, но ми харесва написаното от тебе. Смятам, че си почтена личност и това по моята ценностна система е много важно качество. Искам да ти припомня думите на една дама от българския екран-Нери Терзиева. Тя в едно интервю казваше, че водещият на едно телевизионно предаване трябва да си дава сметка, че пред екрана има човешки същества. След атентатите в Ню Йорк много хора си ДАДОХА сметка за това, което ще причинят на същата онази публика, без необходима култура(религиозна, историческа, географска, и т.н.). Не ми казвай, че ти вярваш, че някой е изсипал милиони за телевизионно време, защото не ми се иска да вярвам, че си толкова заблудена.

То не беше с цел да демонизират исляма, а защото  това, което се случи беше изключително шокиращо, още повече, че ако си спомняш поне една от телевизиите вече беше там, когато вторият самолет се вряза във втората кула. Всичко това, пожарът, скачащите от кулата хора, срутването на кулите, ударът по Пентагона, трагедията на пътниците в самолетите и на служителите в двете кули, драмата на техните семейства, загиналите пожарникари...всичко това нямаше как да не развълнува хората. Много добре си спомням ужаса,който самата аз изживях. Всичко беше толкова потресаващо, че прикова зрителите от цял свят пред екарана и медиите естествено се възползваха от това. Но в началото нямаше никакво антимюсюлманско настроение, напротив. Не забравяй,че веднага след атентатите имаше точно обратния опит - да се възпре евентуална масова истерия и опит за саморазправа с всеки случайно срещнат мюсюлманин на улицата. Буш дори отиде в джамия. И за честта на медиите, те удържаха положението в началото, но после различни фактори - най-вече глуповатата реплика на Буш за войната между цивилизациите, постепенно тласна нещата в тази посока. Русия също. По това време тя бе критикувана за войната в Чечения и след атентаите, този престъпник Путин се възползва от глупостта на Буш и го убеди, че той (Путин) също воюва с терористите Така че антимюсюлманските настроения не са част от някакъв сценарий, ако това намекваш.
Нпротив, преди това САЩ помогна на мюсюлманите в Югославия.
Всъщност, в момента ислямът се демонизира, защото той е под светлината на прожекторите.
Но преди това помниш ли кой беше на мушката? Америка. Имаше много силни антиамерикански настроения в Европа. По-яростни дори и от истерията сега с мюсюлманството.
Така че нищо ново под слънцето. След евреите, ромите, християните, немците,  американците, дойде ред и на мюсюлманите да бъдат очерняни. Просто тоя свят явно не може без общ враг.:)

Неактивен Шумаров

• Sr. Member
« Отговор #76 -: Октомври 16, 2010, 01:53:48 am »
Нейсе, както се казва на francais!

Подобни теми

Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
21 Отговора
7477 Прегледи
Последна публикация Октомври 27, 2010, 06:20:09 pm
от santiray